Industriseminar Region Midt-Norge

Trondheim
06.11.18

NFEA Region Midt-Norge inviterer til industriseminar hos Aker BP i Trondheim sentrum 6. november kl 13:00. Tema: Aker BP sitt landbaserte kontrollrom for Ivar Aasen-plattformen.

Fremtidens oljeinstallasjoner kan styres fra kontrollrom på land. Aker BP er en av de selskaper som har kommet lengst og har etablert et kontrollrom i et tidligere hotell i Trondheim sentrum.

Driftssikkerhet, vedlikehold og stabil produksjon skal ivaretas i like stor grad som tidligere, men kostnadene for drift av installasjonene vil etterhvert reduseres. Den første generasjonen av denne typen prosessoperatører er nå under opplæring. De skal ha like god kjennskap til driften og lokale forhold på plattformen som tidligere, men fra 4. kvartal 2018 vil få sin daglige arbeidsplass i Trondheim sentrum. Der skal de arbeide med styringen av plattformen Ivar Aasen.

Dette er tema når NFEA Region Midt-Norge inviterer til Industriseminar om mulighetene og de tekniske utfordringene i planleggingen av fjernstyring av installasjoner til havs og anlegg i prosessindustrien.

Industriseminaret omfatter foredrag om temaet og omvisning i Aker BP sitt kontrollrom på Trondheim Torg. Industriseminaret avsluttes med kveldstur med elektrisk veterantrikk fra Trondheim sentrum til endeholdeplassen for trikkelinjen Graakallbanen ved Lianvannet.  Middagen serveres på tradisjonsrike Lian Restaurant etter en kort tur til fots.

Program (med forbehold om endringer)

Last ned program (PDF)
 • 12:30

  Registrering

  Seneste oppmøte for sikkerhetsklarering kl 1250

 • 13:00

  Velkommen

  Jørn Jensen, Aker Solutions og regionleder for NFEA Region Midt Norge

 • 13:15

  Fremtidens oljeinstallasjoner styres fra land

  Morten Ileby, Aker BP

 • 14:00

  Industriell digitalisering i et praktisk perspektiv

  Edmund Knutsen, Siemens AS

 • 14:30

  Kaffepause med litt å bite i

 • 15:00

  Muligheter og utfordringer i integrasjonen mellom NTNU og Høgskolen i Sør-Trøndelag. Hva betyr den nye undervisningsstrukturen for rekrutteringen til industrien i Norge?

  Fredrik Dessen, NTNU – Institutt for Reguleringsteknikk

 • 15:30

  Omvisning i Aker BP sitt kontrollrom

 • 15:30

  Parallelt: Hvordan skal du holde deg faglig oppdatert i 2019?

  Stein Altern, NFEA

 • 16:45

  Avgang med elektrisk veterantrikk

 • 17:30

  Middag på Lian Restaurant i Bymarka i Trondheim

Påmelding

Praktisk informasjon

Tid

06.11.18

Sted

Aker BP, Munkegata 26 i Trondheim

Vis i kart

Deltakeravgift

NFEA medlemmer: kr 1 200,-
Ikke medlemmer: kr 1 700,-
Representanter fra undervisning: kr 700,-

Deltakeravgiften inkluderer foredrag, omvisning, transport og middag.

Avbestilling senere enn  5 dager før arrangementet belastes med full deltakeravgift. Kun skriftlig avbestilling adressert til NFEA nfea@nfea.no er gyldig.

Viktig info:
Dersom du ikke finnes i vårt kunderegister fra tidligere, blir du automatisk gitt pris for ikke-medlem i påmeldingsskjemaet. Vi vil sørge for at du blir gitt riktig pris før vi sende deg faktura eller belaster kortet ditt. Dersom du har spørsmål om priser og påmelding, vennligst ring oss på tlf 90 90 92 94 eller send oss en e-post til nfea@nfea.no

Bedriftsbesøk

Omvisning i Aker BP sitt kontrollrom på Trondheim Torg. Det blir blant annet besøk i kontrollrommet for Ivar Aasen-plattformen.

Middag

Vi kjører elektrisk veterantrikk fra St. Olavs gate i Trondheim til middag på Lian Restaurant i Bymarka i Trondheim. Her serveres det 2-retters middag. Det er inkludert to enheter drikke (1 i trikken og 1 på Lian Restaurant)

Programkomité

Jørn Jensen, Aker Solutions ASA (regionleder)
Tore Henning Larsen, Siemens AS
Bjørn Herjuan, Elektroskandia AS
Runar Holte, VisionTech AS
Knut Dreier, Moelven Van Severen AS
Andre Bogstrand, Washington Mills AS
Cevdet Islek, NTNU Institutt for kybernetikk

Annet

Parkeringsmuligheter: Trondheim Torg Parkeringshus