IoT og 5G i industrien 2020

Gardermoen
04.11.20 - 05.11.20

Hold av dagene. Program og påmelding kommer.

Internet of Things (IoT) og 5G er teknologiområder som kan bringe nye forretningsmodeller og muligheter til industrien, som et ledd i de pågående digitaliseringsprosessene. Konferansen er ny i NFEA-sammenheng, men den er tuftet på de tidligere konferansene «Offshore Instrumentering» og «Wireless Summit» som hadde overlapp i både målgrupper og teknologi.

Konferansen vil gi en innføring i IoT i et industrielt perspektiv – fra instrumentering i felt til skyløsninger. IoT omhandler primært datainnsamling ved hjelp av mange små og billige trådløse sensorer med lang batterilevetid, men vi vil også rette fokus mot integrasjon med både eksisterende infrastruktur og nye skytjenester.

Det andre teknologiområdet til konferansen, 5G, omhandler neste generasjon av mobilteknologi. En av de viktigste målsetningene med 5G er muligheten for å tilby tjenester utover tradisjonell mobiltelefoni og mobilt bredbånd for forbrukermarkedet. Blant annet vil 5G-teknologi kunne tilby trådløs infrastruktur som tilfredsstiller industrielle krav som lav forsinkelse, høy pålitelighet og sikkerhet.

Konferansen vil ha et todelt fokus hvor vi tar sikte på å kombinere teknologiforståelse med eksempler på anvendelser og bruksområder for både IoT og 5G: Hva slags verdi er det mulig å få ut av denne nye teknologien, og hvordan kan de bidra til å løse dagens og fremtidens utfordringer?

Det blir interessante foredrag fra teknologileverandører som Siemens/Disruptive Technologies og Cognite, men også fra sluttbrukere som Equinor, Yara Birkeland og Herøya Industripark.  I tillegg vil vi rigge til en paneldebatt som skal diskutere fordeler og ulemper ved å benytte kommersielle aktører (Telenor, Telia) vs. private nett, samt åpne kommunikasjonsløsninger og åpen teknologi vs. proprietær teknologi og kommunikasjonsløsninger.  For industrien vil det være nyttig å få belyst disse spørsmålene med de største aktørene til stede.

Program (med forbehold om endringer)

  • PROGRAM KOMMER

  • PROGRAM KOMMER

Praktisk informasjon

Tid

04.11.20 - 05.11.20

Sted

Park Inn by Radisson Oslo Airport Hotel
Henrik Ibsens vei
2060 Gardermoen

Vis i kart

Programkomité

Komiteleder Stig Petersen- SINTEF Digital
Simon Carlsen- Equinor
Bjørn Lydersen – Telenor
Pål Orten – Kongsberg Maritime
Trygve Harvei – ABB
Frank Rørtvedt – Siemens
Eirill Songstad Seim – Equinor
Karin Sundsvik – NFEA
Tonje Olsen – NFEA