Introduksjon til OPC UA 2023

Gardermoen
14.09.23

Vil du lære mer om OPC UA teknologien? Bli med på vårt 1-dags kurs på Gardermoen og få en grundig innføring

OPC UA (Open Platform Communications – Unified Architecture) er mest kjent som en åpen kommunikasjonsstandard. Det er en standart for datakommunikasjon fra enheter til applikasjoner for industrielle systemer, men inneholder også funksjonalitet for å forbedre produktivitet, effektivitet og sikkerhet. Dette oppnås ved hjelp av kontekstualisering og standardisering ved implementering av informasjonsmodeller (slik som RDS eller ISA-95).

Kurset vil gi en introduksjon til Open Platform Communications og mulighetene som ligger i standarden. Kurset vil blant annet ta for seg utbredelse, cybersikkerhet, generell arkitektur og anvendelse, samt informasjonsmodellering. Det er en bølge av ny teknologi innen avansert visualisering av data, maskinlæring og kunstig intelligens. Dette gjør at vi står overfor store muligheter til å optimalisere produksjon.

Mange selskaper har tilgang til store mengder sanntidsdata, men det kan allikevel oppstå store utfordringer med effektivt å bruke dem i nyttige applikasjoner. Dette skyldes som regel mangel på kontekstualisering og standardisering av dataene – som igjen fører til redusert kontroll på dataflyten mellom OT- og IT-systemene og opp til eventuelle skyløsninger.

De siste årene har derfor OPC UA, blitt tatt i bruk i stadig økende grad over hele verden. Grunnen til dette er at OPC UA har innebygde løsninger for sikkerhet, kryptering og kontekstualisering

Instruktørene på dette kurset er fra Prediktor AS. Prediktor har vært medlem i OPC Foundation siden 1997.

OPC UA Foundation

Kurset er spesielt utviklet for ingeniører og andre interesserte, og gir en god balanse mellom teori og praktiske øvelser. Våre kunnskapsrike og engasjerte instruktører vil guide deg gjennom kurset og sørge for at du får mest mulig ut av dagen.

Andre NFEA-arrangementer finner du HER!

Program (med forbehold om endringer)

 • 09:00-11:30

  Program kommer!

 • 11:30-12:30

  Lunsj

 • 12:30-15:30

  Program kommer!

Påmelding

Foredragsholdere

Hans Petter Ladim | Senior Software Developer | Prediktor AS

Hans Petter Ladim studerte i Trondheim/Gløshaugen og har jobbet i Prediktor siden 2007. Han har vært med å utvikle og levere mange av Prediktor’s løsninger for data innhenting, visualisering og kontekstualisering med høy fokus på brukervennlighet, sikkerhet og ytelse.

Hans Petter vil introdusere oss til OPC UA og de viktigste konsepter og deler OPC UA protokollen for å bygge en god forståelse i OPC UA basert kommunikasjon, kontekstualisering og sikkerhet.

Praktisk informasjon

Tid

14.09.23

Sted

Scandic Oslo Airport
Ravinevegen 15
2060 Gardermoen

Vis i kart

Deltakeravgift

 • Bedriftsmedlemmer kr. 3 000,-
 • Personlig medlem kr. 3 000,-
 • Ansatte i undervisning/medlem kr. 2 000,-
 • Ansatte i undervisning/ikke medlem kr. 3 000,-
 • Ikke medlem kr. 4 000,-

Annet

HER finner du våre vilkår for avbestilling og refusjon.