SIL GL del 1: WEB-kurs!
Kurset går over to dager, med Tor Onshus som kursholder. Han gjennomfører kurset «på direkten» via Teams LIVE-event. Dette er altså ikke et forhåndsinnspilt kurs. Dermed blir det felles sesjoner i plenum samt gruppeoppgaver, akkurat som om dere møttes til fysisk kurs.
Av hensyn til å sette opp kurset i Teams og gruppeinndeling setter vi påmeldingsfristen til EN UKE FØR KURSSTART!
SIL GL del 1 er for personer som arbeider med drift, vedlikehold, modifikasjon og krav/spesifikasjon av sikkerhetskritiske systemer i olje/gass industrien og i landbasert industri. Kurset er rettet mot sikkerhetsstandardene IEC 61508 og IEC 61511 og dekker teknisk sikkerhet generelt. Den ny-reviderte retningslinjen ”070 Guidelines for the Application of IEC 61508 and IEC 61511 in the petroleum activities on the continental shelf ” vil bli brukt i undervisningen.
I IEC 61508/11 stilles det blant annet krav til kompetanse hos de som jobber med systemene i hele livsløpet. Kursserien til NFEA tar sikte på å bidra til å høyne denne kompetansen hos alle som arbeider med sikkerhetskritiske systemer.
På kurset vil det bli utstrakt bruk av gruppearbeid hvor en får prøve seg på relevante praktiske eksempler. Du lærer både å sette SIL krav og å bestemme hvilke krav en må sette til den tekniske løsningen. For å få muligheter til individuell oppfølging fra foreleserne, begrenses antall deltakere til 25.
Målgruppen er ansatte hos leverandører, brukere, oljeselskaper, landbasert industri, myndigheter, engineering og konsulenter.
Program (med forbehold om endringer)
-
09:00-
Møtes i felles sesjon på Teams
-
Parallelle Teams-møter for gruppeoppgaver underveis
-
16:00
Slutt for dagen
-
09:00-
Møtes i felles sesjon på Teams
-
Parallelle Teams-møter for gruppeoppgaver underveis
-
16:00
Slutt for f\dagen
Foredragsholdere
Tor Onshus
Tor Onshus var leder for den gruppen som utarbeidet retningslinjen OLF-070 for bruk av IEC61508/11 innenfor Offshore i Norge. I ettertid har han stått i spissen for kursing innenfor teknisk sikkerhet og bruk av denne retningslinjen. Han har vært professor ved Institutt for teknisk kybernetikk siden 1987. Han er utdannet sivilingeniør i teknisk kybernetikk og har en doktorgrad i teknisk kybernetikk fra NTNU. Han er ansatt som professor i instrumenteringsteknikk ved samme institutt. Han er også rådgiver for SINTEF, og jobber sammen med personell fra SINTEF i utallige forsknings- og utviklingsoppdrag for industrien, og ha omfattende erfaringer fra analyse og gjennomganger av løsninger for bruk i sikkerhetsfunksjoner i norsk industri
Praktisk informasjon
Tid
16.02.21 - 17.02.21
Deltakeravgift
Kr. 8.000,- (medlem i NFEA)
Kr. 9.000,- (ikke medlem NFEA)
Flere deltakere fra samme bedrift? Ta kontakt for grupperabatt. Mail: [email protected]
GRUPPERABATT; 4, 5 eller 6 deltakere: kr. 6000,- medlem (kr. 7000,- ikke medlem) OG 7 eller flere deltakere: kr. 5500,- medlem (kr. 6500,- ikke medlem)
Avbestilling senere enn tre uker før kursstart belastes med kr 2.000- i gebyr. Avbestilling senere enn 10 dager før kursstart belastes med full avgift.
Annet
NB! Deltakerne må ha kalkulator tilgjengelig!
Evaluering fra tidligere deltakere:
- Det fungerte fint å ta dette kurset på Teams
- Veldig bra. Fungerte bedre enn forventet. Fordelen er at vi har fått tid til å bli vant med en digital hverdag
- Synes gjennomføringen på Teams fungerte veldig bra og er generelt veldig positiv til at kurs gjennomføres på denne måten da en slipper reising og overnatting.
- Meget dyktig foredragsholder, relevant og fin blanding av teori og gruppearbeid. Meget bra!!!!
- Jeg er veldig fornøyd. Det var riktig nivå i forhold til hva jeg ønsket og Tor evner å gjøre dette
levende og relevant for oss. - Supert kurs. Tor Onshus er jo en fantastisk foreleser. Klarte å holde det interessant hele veien
med mange relevante eksempler og diskusjoner. Passe lagt opp med litt gruppeoppgaver.