Teknologiseminar Region Rogaland

Stavanger
25.09.19

Maskinlæring og kunstig intelligens

NFEA Region Rogaland ønsker sammen med Universitetet i Stavanger velkommen til teknologiseminar onsdag 25. september 2019.
Tema: Maskinlæring og kunstig intelligens.

Kunstig intelligens har hatt en rivende fremgang de siste årene. Den teknologiske utviklingen har gjort det mulig å revolusjonere fagfeltet.

Dette halvdagsseminaret vil gi en praktisk introduksjon til maskinlæring og kunstig intelligens. Vi vil se nærmere på hva maskinlæring og kunstig intelligens er og ikke er. Du får vite mer om hvilke problemer det kan bidra til å løse. Vi skal også gi eksempler på god og dårlig bruk i industrien.

Vi vil også gjennom en tutorial vise hvordan man som nybegynner raskt kan komme i gang med kunstig intelligens gjennom fritt tilgjengelige verktøy.

Program (med forbehold om endringer)

 • 15:00-15:20

  Registrering

 • 15:20-15:30

  Velkommen

 • 15:30-16:10

  Introduksjon til maskinlæring og kunstig intelligens

  Ketil Oppedal, SUS/ UiS

 • 16:10-16:20

  Kaffepause

 • 16:20-17:00

  Praktisk bruk av nevrale nett og deep learning

  Rune Wetteland, UiS

 • 17:00-17:40

  Bespisning og evt. omvisning på instituttet

 • 17:50-18:50

  Tutorial, kom i gang med bruk av nevrale nett og deep learning i Python

  Rune Wetteland, UiS

 • 18:50-19:00

  Kaffepause

 • 19:00-19:30

  Eksempler på god og dårlig bruk av kunstig intelligens i industriprosjekter

  Morten Mossige, ABB Robotics/ UiS

Påmelding

Foredragsholdere

Ketil Oppedal (SUS/ UiS)

Ketil jobber som forsker ved Stavanger Universitetssykehus og forsker på bruk av maskinlæring for automatisk medisinsk diagnostikk basert på radiologiske bilder fra blant annet MR og PET. I tillegg er han faglærer i faget ELE520 Maskinlæring ved UiS. Ketil vil gi en introduksjon til hva maskinlæring og kunstig intelligens er, og hva som er forskjellen på klassisk maskinlæring og deep learning. Foredraget vil også inneholde flere praktiske eksempler fra bruk av maskinlæring og kunstig intelligens innenfor medisin.

Rune Wetteland (UiS)

Rune er doktorgradsstipendiat på UiS og jobber med en deep learning metode som kalles «convolutional neural networks». Rune vil vise hvordan en enkelt kan komme i gang med deep learning i praksis gjennom fritt tilgjengelige verktøy og litt programkode. Rune vil legge opp til en tutorial med eksempler som deltakere samtidig kan prøve ut på egen laptop. Tutorialen vil ikke kreve mer enn enkel kjennskap til programmering. Det legges opp til at tutorialen også kan følges som en ren demonstrasjon for de deltakerne som ikke ønsker å delta med egen laptop.

Morten Mossige (ABB Robotics/UiS)

Morten Mossige er teknologisjef for programvare i ABB Robotics på Bryne og har en bistilling ved Universitetet i Stavanger. Morten Mossige vil gi oss en usminket presentasjon av eksempler på god og dårlig bruk av kunstig intelligens i industrien. Det er ikke tvil om at det eksisterer en «hype» rundt kunstig intelligens og en kanskje litt naiv tro på at kunstig intelligens sammen med store mengder sensorer og produksjonsdata kan løse alle typer problemer.

Praktisk informasjon

Tid

25.09.19

Sted

Universitetet i Stavanger
Institutt for data- og elektroteknologi
Kristine Bonnevies vei 22
Kjølv Egelands hus - Inngang Vest

Vis i kart

Deltakeravgift

Arrangementet er gratis. Du må likevel melde deg på.

Programkomité

Ola Guldbrandsen, Eldor AS (regionleder)
Magnus Dagestad, ABB AS
Henry Handeland, Siemens AS
Pål Fister, Aker BP ASA
Kristian Thorsen, Universitetet i Stavanger