Eliaden 2024 vel gjennomført

Over 20.000 besøkende ble fasit for jubileumsutgaven av Eliaden. Messa som samler bransjene innen elektro, energi og industri feiret i år sitt 40 års jubileum. NFEA deltok med stand og seminar.

Allerede første dag lå det an til rekord. Med drøyt 5 700 besøkende, som er det meste siden 2010, var det en kjempestart på messen i år.

– Det betyr at vi ligger foran skjema i 2022, da antall besøkende endte på rundt 20 000. I dag forbereder vi oss på storinnrykk. Runder vi 9 000 er vi fornøyde. Signalene tyder på at det blir flere besøkende enn for to år siden, sa prosjektdirektør Svein Bogerud Arnesen i Eliaden under dag 2.

40 års jubilant

Etter endt første dag markerte messa at det er 40 år siden den første Eliaden ble gjennomført. Her var utstillerne invitert til å mimre om tidligere messer. Mange av de rundt 200 deltakerne hadde også kledd seg ut. – Med innleid diskjockey, som spilte kjente 80-tallslåter, ble dette en morsom og flott markering av hvor mye Eliaden har betydd, og betyr for elektrobransjen i Norge, forteller Arnesen.

Eliaden markerte 40-årsdag med et 80-tallsparty, med god stemning og innleid diskjockey. Svein Bogerud Arnesen og Svein Hjelmås er godt fornøyd med første dag. Foto: MER Marketing

Skryt til utstillerne

– Jeg må få lov til å skryte av utstillerne, sier utstilleransvarlig Svein Hjelmås. – De har lagt utrolig mye arbeid og ressurser i å bygge lekre utstillinger – og ikke minst fylle dem med godt innhold. Jeg har vært på mange messer i Europa, og selv om ikke Eliaden kan måle seg i utstillerareal med de største, står vi ikke noe tilbake for kvalitet på standene. Det bekrefter hvor viktig denne arenaen er for utstillerne.

Hjelmås forteller at forberedelsene til Eliaden 2024 har vært annerledes enn de tidligere utgavene han har hatt utstilleransvaret for. Men så har da også hele bransjen endret seg, påpeker han.

– Jeg har et inntrykk av at forberedelsene til Eliaden før koronaen gikk på autogir. Mye handlet om å gjenta den samme suksessformelen hver gang, da målgruppen var den samme og bransjen endret seg lite. Den første postkorona-Eliaden for to år siden, var alt fokusert på å klare å stable et arrangement på beina på kort tid. Denne gangen har vi fått tid til å lage Eliaden slik vi vil ha den, både i forhold til bruken av hallene og uteområdene, samt innholdet.  Ikke minst har vi stort fokus på solenergi og batterilagring, som nå har kommet for fullt i markedet.

– Endelig ruller Eliaden 2024, jubler Eliadens utstilleransvarlig Svein Hjelmås. Han gleder seg over flotte stander, gode besøkstall og en herlig stemning i Nova Spektrum. Foto: Totalmedia

NFEA med stand og seminar

NFEA er en av eierne til Eliaden gjennom vår deltakelse i Elektroforum. Som bransjeforening stiller vi selvsagt opp på Eliaden. I år hadde vi stand og seminar på Åpen Scene i automatiseringshallen alle messedagene.

Vi ønsker å rette en stor takk til alle som besøkte oss på vår stand. Og ikke minst vil vi si tusen takk til alle foredragsholderne som sørget for et veldig bra seminar.

 

 

Nyheter

Vellykket student-tur til Portugal

31.05.24

Studentene ved Industriell kjemi og bioteknologi ved NTNU i Trondheim har vært på ekskursjon til Portugal. De hadde fått 50.000 kroner i stipend fra NFEA for å gjennomføre studieturen. Nå er studentene hjemme igjen etter et vellykket opphold i Portugal, og her er deres reisebrev.

Les mer

NFEA med seminar under R-24

26.03.24

NFEA arrangerte seminar under teknologimessen R-24 i Odense i Danmark. Vi møtte også mange spennende bedrifter i løpet av vårt tre dagers opphold i H.C. Andersens fødeby. R-24 ble arrangert i Odense Congress Center 13. – 15. mars.

Les mer

Alt klart for Eliaden 2024

11.04.24

I år feirer Eliaden 40 år og på jubileumsutgaven blir det en fullstappet messe og et godt faglig program. Hver dag under Eliaden 2024 blir det seminar på Åpen Scene i Automatiseringshallen. Eliaden er en av Norges største fagmesser og arrangeres 28. - 30. mai 2024 på NOVA Spektrum

Les mer

NFEA møtte Global Robot Cluster

25.03.24

NFEA er invitert til å delta på Daegu Global Robot Business Forum som arrangeres i Korea 23. – 26. oktober. Invitasjonen kom under et møte NFEA hadde med den koreanske ledelsen for Global Robot Cluster i Odense i Danmark i mars.

Les mer

Rapport fra årsmøtet for 2023

14.02.24

NFEAs årsmøte for 2023 ble holdt på Thon Conference i Oslo 14. februar. Fjoråret har vært et godt år for NFEA med en rekordomsetning på over 12 millioner, og et overskudd på rundt 200.000 kroner. NFEA fikk et nytt æresmedlem og det ble delt ut en rekke andre priser.

Les mer