Fullspekket arrangementshøst

NFEAs arrangementer står i kø utover høsten. Etter to år med pandemi og forbud mot fysiske konferanser kan elektro- og automatiseringsfolket glede seg til en høst fullspekket med kurs og konferanser.

2022 ser i skrivende stund ut til å bli et normalt år for avvikling av arrangementer for vår del. Det varsles en mulig sommer- eller høstbølge med Covid-19, men vi satser på at denne lar seg håndtere uten inngripende restriksjoner.

Store deler av 2021 var preget av avlysninger eller «flyttet til ny dato» som følge av pandemien. I år har man kunnet avvikle kurs og konferanser tilnærmet som normalt.

Det innebærer at «alle» nå skal gjennomføre både årets og fjorårets arrangementer på samme tid. Det betyr et unormalt stort tilbud å velge blant for den samme gruppen kunder. Denne opphopningen av kurs, konferanser, messer og eventer fører gjerne til at det kommer noe færre folk enn det som kanskje var forventet på hvert arrangement. Man kan rett og slett ikke få med seg alt, og man må gjøre prioriteringer som deltaker. Dette er fullt forståelig. Vi tror at 2022 kommer til å være et unntaksårs i så måte, og at ting normaliserer seg mer i 2023.

NFEA har gjennomført alt vi planla for våren 2022. Nå står sommerferien for tur, og det blir tid til å lade batteriene før høstsesongen braker løs. Høsten 2022 har vi planlagt for blant annet 6 to-dagers konferanser og 3 kurs.

Allerede i august starter høsten for NFEAs del. I slutten av måneden har vi både et kurs, en konferanse og et regionarrangement som skal gjennomføres.

OPC UA er i vinden, og i år har vi etablert et brukerforum for OPC UA. 30. august inviterer vi til et introduksjonskurs for OPC UA. Kurset gir deg innblikk i mulighetene som ligger i standarden. Kurset vil blant annet ta for seg utbredelse, Cyber Security, generell arkitektur og anvendelse samt informasjonsmodellering.
Dagen etter er det klart for konferansen RobotForum 2022 som i år arrangeres i Bergen. Robotisering og automatisk produksjon blir stadig viktigere i Norge. For å bedre konkurranseevnen i industrien må vi stadig jobbe for å produsere mer effektivt og lønnsomt. Årets besøksbedrift går til Corvus Energy, hvor vi får se en fullautomatisert linje for sammenstilling av batterimoduler.
Regionene er viktige for NFEA, og 1. september inviterer Region Grenland til sitt tradisjonsrike arrangement. Her blir det først foredrag på Herøya Industripark, før det blir båttur og deretter middag på Seivall.

Et par uker senere skal vi tilbake Grenland og Porsgrunn. Da for konferansen Alarmhåndtering og kontrollromsløsninger 2022. Dette er en konferanse som ble flyttet fra 2021 pga pandemien. Her skal vi på bedriftsbesøk til Yara og vi skal blant annet innom syrefabrikken samt ta en titt på verdens første helautonome skip, Yara Birkeland.

I oktober og november børster vi støv av engelskkunnskapen. Da har vi nemlig to engelskspråklige arrangementer. Først konferansen Artificial Intelligence and Machine Learning Conference 2022 I Oslo 19. – 20. Oktober. Deretter kurset SIL GL part 1 på engelsk 8. – 9. november.

I november blir det også tid for en gjenganger. Nemlig Subsea-konferansen, som også i år blir arrangert i Kristiansand. 2. – 3. november samles bransjen til konferanse om undervannsteknologi knyttet til olje- og gassindustrien.

Høstprogrammet vårt avsluttes i år med besøk i Trondheim og Gjøvik.

Avanserte Fartøyer 2022 blir avholdt i Trondheim 15. -16. november. For første gang siden 2019 er det endelig klart for denne konferansen igjen. Avanserte Fartøyer fikk en ufrivillig pause på grunn av pandemien i 2020 og 2021. Programmet er under arbeid og det planlegges for bedriftsbesøk.

På Gjøvik skal det dreie seg om Smart Produksjon. Denne konferansen er også en av våre tradisjonsrike konferanser, som hvert år samler mange deltakere. Tema for Smart Produksjon 2022 er bruk av digitale tvillinger i industrianlegg samt Asset Management og vedlikehold. Vi vil også belyse utfordringene som industrien har med Cyber-sikring. Konferansen byr også på bedriftsbesøk til en rekke bedrifter og Manufacturing Technology Norwegian Catapult Centre (MTNC).

Dette er hovedsakelig hva NFEA planlegger å arrangere høsten 2022. I tillegg kommer det nok både flere kurs og muligens enkelte regionale arrangementer.

Vi anbefaler deg å besøke hjemmesiden vår nfea.no jevnlig. I arrangementskalenderen vil du finne den mest oppdaterte informasjonen rundt vårt komplette kurs- og konferanseprogram.

Med dette vil vi benytte anledningen til å ønske alle våre medlemmer, kunder, samarbeidspartnere og forbindelser en riktig god sommer!

Nyheter

Rapport fra årsmøtet for 2023

14.02.24

NFEAs årsmøte for 2023 ble holdt på Thon Conference i Oslo 14. februar. Fjoråret har vært et godt år for NFEA med en rekordomsetning på over 12 millioner, og et overskudd på rundt 200.000 kroner. NFEA fikk et nytt æresmedlem og det ble delt ut en rekke andre priser.

Les mer

NFEA gir ekskursjon-støtte til NTNU-studenter

30.01.24

NFEA har i år valgt å gi økonomisk støtte i form av stipend til studentene ved studiet Industriell kjemi og bioteknologi på NTNU. De 50.000 kronene skal de bruke til å gjennomføre en ekskursjon til Portugal. Hele 80 studenter fra tredje klasse deltar på turen som er planlagt i mars 2024.

Les mer

Norge trenger økt kompetanse innen robot- og maskinsikkerhet

– Når robotene inntar nye områder i samfunnet er det avgjørende at vi har en formening om hva som er farlig og hva som er trygt. Det mener James Fox, applikasjonsingeniør hos Beckhoff Automation AS og tidligere lærer i automatisering og robotikk ved Kuben videregående skole.

Les mer