Fullspekket arrangementshøst

NFEAs arrangementer står i kø utover høsten. Etter to år med pandemi og forbud mot fysiske konferanser kan elektro- og automatiseringsfolket glede seg til en høst fullspekket med kurs og konferanser.

2022 ser i skrivende stund ut til å bli et normalt år for avvikling av arrangementer for vår del. Det varsles en mulig sommer- eller høstbølge med Covid-19, men vi satser på at denne lar seg håndtere uten inngripende restriksjoner.

Store deler av 2021 var preget av avlysninger eller «flyttet til ny dato» som følge av pandemien. I år har man kunnet avvikle kurs og konferanser tilnærmet som normalt.

Det innebærer at «alle» nå skal gjennomføre både årets og fjorårets arrangementer på samme tid. Det betyr et unormalt stort tilbud å velge blant for den samme gruppen kunder. Denne opphopningen av kurs, konferanser, messer og eventer fører gjerne til at det kommer noe færre folk enn det som kanskje var forventet på hvert arrangement. Man kan rett og slett ikke få med seg alt, og man må gjøre prioriteringer som deltaker. Dette er fullt forståelig. Vi tror at 2022 kommer til å være et unntaksårs i så måte, og at ting normaliserer seg mer i 2023.

NFEA har gjennomført alt vi planla for våren 2022. Nå står sommerferien for tur, og det blir tid til å lade batteriene før høstsesongen braker løs. Høsten 2022 har vi planlagt for blant annet 6 to-dagers konferanser og 3 kurs.

Allerede i august starter høsten for NFEAs del. I slutten av måneden har vi både et kurs, en konferanse og et regionarrangement som skal gjennomføres.

OPC UA er i vinden, og i år har vi etablert et brukerforum for OPC UA. 30. august inviterer vi til et introduksjonskurs for OPC UA. Kurset gir deg innblikk i mulighetene som ligger i standarden. Kurset vil blant annet ta for seg utbredelse, Cyber Security, generell arkitektur og anvendelse samt informasjonsmodellering.
Dagen etter er det klart for konferansen RobotForum 2022 som i år arrangeres i Bergen. Robotisering og automatisk produksjon blir stadig viktigere i Norge. For å bedre konkurranseevnen i industrien må vi stadig jobbe for å produsere mer effektivt og lønnsomt. Årets besøksbedrift går til Corvus Energy, hvor vi får se en fullautomatisert linje for sammenstilling av batterimoduler.
Regionene er viktige for NFEA, og 1. september inviterer Region Grenland til sitt tradisjonsrike arrangement. Her blir det først foredrag på Herøya Industripark, før det blir båttur og deretter middag på Seivall.

Et par uker senere skal vi tilbake Grenland og Porsgrunn. Da for konferansen Alarmhåndtering og kontrollromsløsninger 2022. Dette er en konferanse som ble flyttet fra 2021 pga pandemien. Her skal vi på bedriftsbesøk til Yara og vi skal blant annet innom syrefabrikken samt ta en titt på verdens første helautonome skip, Yara Birkeland.

I oktober og november børster vi støv av engelskkunnskapen. Da har vi nemlig to engelskspråklige arrangementer. Først konferansen Artificial Intelligence and Machine Learning Conference 2022 I Oslo 19. – 20. Oktober. Deretter kurset SIL GL part 1 på engelsk 8. – 9. november.

I november blir det også tid for en gjenganger. Nemlig Subsea-konferansen, som også i år blir arrangert i Kristiansand. 2. – 3. november samles bransjen til konferanse om undervannsteknologi knyttet til olje- og gassindustrien.

Høstprogrammet vårt avsluttes i år med besøk i Trondheim og Gjøvik.

Avanserte Fartøyer 2022 blir avholdt i Trondheim 15. -16. november. For første gang siden 2019 er det endelig klart for denne konferansen igjen. Avanserte Fartøyer fikk en ufrivillig pause på grunn av pandemien i 2020 og 2021. Programmet er under arbeid og det planlegges for bedriftsbesøk.

På Gjøvik skal det dreie seg om Smart Produksjon. Denne konferansen er også en av våre tradisjonsrike konferanser, som hvert år samler mange deltakere. Tema for Smart Produksjon 2022 er bruk av digitale tvillinger i industrianlegg samt Asset Management og vedlikehold. Vi vil også belyse utfordringene som industrien har med Cyber-sikring. Konferansen byr også på bedriftsbesøk til en rekke bedrifter og Manufacturing Technology Norwegian Catapult Centre (MTNC).

Dette er hovedsakelig hva NFEA planlegger å arrangere høsten 2022. I tillegg kommer det nok både flere kurs og muligens enkelte regionale arrangementer.

Vi anbefaler deg å besøke hjemmesiden vår nfea.no jevnlig. I arrangementskalenderen vil du finne den mest oppdaterte informasjonen rundt vårt komplette kurs- og konferanseprogram.

Med dette vil vi benytte anledningen til å ønske alle våre medlemmer, kunder, samarbeidspartnere og forbindelser en riktig god sommer!

Nyheter

Ny plattform for brukerforumet lansert

22.06.23

NFEAs brukerforum for OPC UA har nå fått en helt ny arena. Portalen er åpen for alle som jobber med eller har interesse for eller nytte av OPC UA. Plattformen som brukes er Discord og det er selvsagt helt gratis å delta i brukerforumet.

Les mer

EX-KOMP:2021 – NY REVISJON

12.01.23

LAST NED: Retningslinje for opplæring av personell som utfører arbeid knyttet til elektriske anlegg og elektrisk utstyr, eller er i tilknytning med installasjoner i eksplosjonsfarlige omgivelser. NY REVISJON UTE NÅ!

Les mer

Rapport fra årsmøtet

21.02.23

NFEAs årsmøte for 2022 ble holdt på Felix konferansesenter 21. februar 2023. Til tross for nok et utfordrende år med etterslep fra corona-årene - med usikkerhet knyttet til deltakelse på kurs og konferanser - gikk NFEA med overskudd i 2022.

Les mer