Jubileum for regionseminaret i Grenland

For 30. gang er det blitt arrangert industriseminar i regi av regionstyret i Grenland. 75 personer deltok på jubileumsarrangementet som ble avholdt hos Yara i Porsgrunn 1. september. Også i år bestod arrangementet av et faglig seminar etterfulgt av en sosial del med båttur til Seivall for den tradisjonsrike grillmiddagen.

Ifølge regionstyreleder Agnar Sæland fra Pepperl+Fuchs er grillmiddagen på Seivall riktignok en forholdsvis ung tradisjon. – I tidligere tider foregikk det sosiale om bord på «Moderen», ei gammal nærmest utrangert ferge. Om bord ble det først servert lapskaus, øl og akevitt. Da vi passerte Brevikbrua ble det dekket på med ferske reker og hvitvin. Det var tider, ler Sæland og får latter tilbake fra samtlige fremmøtte.

Regionstyreleder Agnar Sæland ønsker velkommen

Vi skrur tiden tilbake til 1991. Industriens Forening for Elektroteknikk og Automatisering baserte seg på industriens behov. For å sikre god kontakt med de lokale industrimiljøene besluttet Ifea å opprette regioner. I første omgang tre regioner: Oslo, Grenland og Stavanger. Hensikten med regionene var å arrangere møter hvor fagfolkene i det lokale industrimiljøet ble invitert til å delta. Tema var lokale forhold og stort sett var det lokale fagfolk som holdt foredragene.

I Grenland har man holdt årlige samlinger hvert år siden 1991. Eneste unntak var under pandemien. Det har vært tradisjon for to samlinger hvert år, et vårarrangement og et hovedarrangement om høsten. Det er hovedarrangementet som i år ble arrangert for 30. gang. Det står det stor respekt av!

I dag består regionstyret i Grenland av følgende medlemmer:

Agnar Sæland | Pepperl+Fuchs AS (Regionleder)
Håkon Wærstad | Yara Norge AS
Tommy Pettersen | Caverion Norge AS
Iver Evensen | Emerson Automation Solutions
Morten Pedersen | Universitetet i Sørøst Norge

Årets arrangement i Grenland samlet 75 deltakere, hovedsakelig fra regionen, men også fra distriktene rundt. Seminardelen ble arrangert i auditoriet hos Yara i Herøya Industripark. Tusen takk til Yara for lån av lokaler og ikke minst for en fantastisk lunsj samt kaffe og kaker til pausen. Foredragene som ble holdt var som følger:

Hva skjer med industrien på Herøya i det grønne skiftet? Asgeir Knutsen, Business Development Manager, Herøya Industripark

 

Forsyningssikkerhet i eget El-kraft nett i det grønne skiftet Eivind Austgulen, ABB AS

 

Aquarius – hydrogenproduksjon integrert i petrokjemianlegg Jan Grønlid, INOVYN Norge AS

Richard Espeseth fra HydrogenPro holdt sitt foredrag via Teams, med tittelen: Grønt hydrogen i konkurranse med fossilt hydrogen

Etter seminardelen var det en kort spasertur bort til brygga ved Sjøfartsmuseet for avgang med MF Dikkon. Dette flotte restaurerte fartøyet tok oss på en finfin seilas i strålende sol ut Frierfjorden, rundt Brevik og over til Sandøya og til Brevik seilforenings flotte selskapslokale Seivall.

Under middag ble det holdt flere taler. Blant annet ble Asgeir Knutsen gratulert med sin 60 års dag, som han valgte å feire med deltakelse på regionseminaret. Det setter vi stor pris på!

Regionstyret ble takket for innsatsen og gratulert med alt de har fått til rundt regionseminaret opp gjennom tidene. Nok et vellykket og meget godt besøkt (fullbooket) regionsarrangement ble avsluttet på Seivall med busstransport tilbake til Skien og Porsgrunn. Vi gleder oss allerede til arrangementet i 2023, og det ryktes også om et kommende vårarrangement uten utflukt og middag men med solid faglig innhold. Følg med, følg med!

 

 

 

Nyheter

Ny plattform for brukerforumet lansert

22.06.23

NFEAs brukerforum for OPC UA har nå fått en helt ny arena. Portalen er åpen for alle som jobber med eller har interesse for eller nytte av OPC UA. Plattformen som brukes er Discord og det er selvsagt helt gratis å delta i brukerforumet.

Les mer

EX-KOMP:2021 – NY REVISJON

12.01.23

LAST NED: Retningslinje for opplæring av personell som utfører arbeid knyttet til elektriske anlegg og elektrisk utstyr, eller er i tilknytning med installasjoner i eksplosjonsfarlige omgivelser. NY REVISJON UTE NÅ!

Les mer

Rapport fra årsmøtet

21.02.23

NFEAs årsmøte for 2022 ble holdt på Felix konferansesenter 21. februar 2023. Til tross for nok et utfordrende år med etterslep fra corona-årene - med usikkerhet knyttet til deltakelse på kurs og konferanser - gikk NFEA med overskudd i 2022.

Les mer