Jubileum for regionseminaret i Grenland

For 30. gang er det blitt arrangert industriseminar i regi av regionstyret i Grenland. 75 personer deltok på jubileumsarrangementet som ble avholdt hos Yara i Porsgrunn 1. september. Også i år bestod arrangementet av et faglig seminar etterfulgt av en sosial del med båttur til Seivall for den tradisjonsrike grillmiddagen.

Ifølge regionstyreleder Agnar Sæland fra Pepperl+Fuchs er grillmiddagen på Seivall riktignok en forholdsvis ung tradisjon. – I tidligere tider foregikk det sosiale om bord på «Moderen», ei gammal nærmest utrangert ferge. Om bord ble det først servert lapskaus, øl og akevitt. Da vi passerte Brevikbrua ble det dekket på med ferske reker og hvitvin. Det var tider, ler Sæland og får latter tilbake fra samtlige fremmøtte.

Regionstyreleder Agnar Sæland ønsker velkommen

Vi skrur tiden tilbake til 1991. Industriens Forening for Elektroteknikk og Automatisering baserte seg på industriens behov. For å sikre god kontakt med de lokale industrimiljøene besluttet Ifea å opprette regioner. I første omgang tre regioner: Oslo, Grenland og Stavanger. Hensikten med regionene var å arrangere møter hvor fagfolkene i det lokale industrimiljøet ble invitert til å delta. Tema var lokale forhold og stort sett var det lokale fagfolk som holdt foredragene.

I Grenland har man holdt årlige samlinger hvert år siden 1991. Eneste unntak var under pandemien. Det har vært tradisjon for to samlinger hvert år, et vårarrangement og et hovedarrangement om høsten. Det er hovedarrangementet som i år ble arrangert for 30. gang. Det står det stor respekt av!

I dag består regionstyret i Grenland av følgende medlemmer:

Agnar Sæland | Pepperl+Fuchs AS (Regionleder)
Håkon Wærstad | Yara Norge AS
Tommy Pettersen | Caverion Norge AS
Iver Evensen | Emerson Automation Solutions
Morten Pedersen | Universitetet i Sørøst Norge

Årets arrangement i Grenland samlet 75 deltakere, hovedsakelig fra regionen, men også fra distriktene rundt. Seminardelen ble arrangert i auditoriet hos Yara i Herøya Industripark. Tusen takk til Yara for lån av lokaler og ikke minst for en fantastisk lunsj samt kaffe og kaker til pausen. Foredragene som ble holdt var som følger:

Hva skjer med industrien på Herøya i det grønne skiftet? Asgeir Knutsen, Business Development Manager, Herøya Industripark

 

Forsyningssikkerhet i eget El-kraft nett i det grønne skiftet Eivind Austgulen, ABB AS

 

Aquarius – hydrogenproduksjon integrert i petrokjemianlegg Jan Grønlid, INOVYN Norge AS

Richard Espeseth fra HydrogenPro holdt sitt foredrag via Teams, med tittelen: Grønt hydrogen i konkurranse med fossilt hydrogen

Etter seminardelen var det en kort spasertur bort til brygga ved Sjøfartsmuseet for avgang med MF Dikkon. Dette flotte restaurerte fartøyet tok oss på en finfin seilas i strålende sol ut Frierfjorden, rundt Brevik og over til Sandøya og til Brevik seilforenings flotte selskapslokale Seivall.

Under middag ble det holdt flere taler. Blant annet ble Asgeir Knutsen gratulert med sin 60 års dag, som han valgte å feire med deltakelse på regionseminaret. Det setter vi stor pris på!

Regionstyret ble takket for innsatsen og gratulert med alt de har fått til rundt regionseminaret opp gjennom tidene. Nok et vellykket og meget godt besøkt (fullbooket) regionsarrangement ble avsluttet på Seivall med busstransport tilbake til Skien og Porsgrunn. Vi gleder oss allerede til arrangementet i 2023, og det ryktes også om et kommende vårarrangement uten utflukt og middag men med solid faglig innhold. Følg med, følg med!

 

 

 

Nyheter

Rapport fra årsmøtet for 2023

14.02.24

NFEAs årsmøte for 2023 ble holdt på Thon Conference i Oslo 14. februar. Fjoråret har vært et godt år for NFEA med en rekordomsetning på over 12 millioner, og et overskudd på rundt 200.000 kroner. NFEA fikk et nytt æresmedlem og det ble delt ut en rekke andre priser.

Les mer

NFEA gir ekskursjon-støtte til NTNU-studenter

30.01.24

NFEA har i år valgt å gi økonomisk støtte i form av stipend til studentene ved studiet Industriell kjemi og bioteknologi på NTNU. De 50.000 kronene skal de bruke til å gjennomføre en ekskursjon til Portugal. Hele 80 studenter fra tredje klasse deltar på turen som er planlagt i mars 2024.

Les mer

Norge trenger økt kompetanse innen robot- og maskinsikkerhet

– Når robotene inntar nye områder i samfunnet er det avgjørende at vi har en formening om hva som er farlig og hva som er trygt. Det mener James Fox, applikasjonsingeniør hos Beckhoff Automation AS og tidligere lærer i automatisering og robotikk ved Kuben videregående skole.

Les mer