AS Spilka Industri

https://www.spilka.com/no/

Spilka er en norsk industribedrift som utvikler, produserer og selger løsninger som utruster vindus- og dørprodusenter til å bli mer effektive og likevel beholde en unik kvalitet. Vi er i dag en av verdens ledende aktører, og har kunder i mer enn 20 land.
Nært samarbeid til våre kunder og et kompromissløst fokus på kvalitet i alle ledd av produksjon, samt produktets funksjon, er vårt varemerke.

Løsningene er robuste og enkle å produsere for våre kunder. Sluttbrukerens opplevelse er derfor et brukervennlig produkt, pålitelig funksjonalitet, lang levetid og minimalt behov av vedlikehold.

Nåværende AS Spilka Industri ble etablert i 1933 av Knut Stafset som Spjelkavik Barnevognfabrik AS, og produktene den gang var barnevogner og dukkevogner.
Etter en brann i 1948 ble det slutt på barnevognproduksjonen, og beslag til den voksende møbelindustrien på Sunnmøre ble hovedproduktet i årene som fulgte. Firmanavnet ble på denne tiden endret til AS Spilka.

Harald Kvasnes konstruerte i 1958 et vindu med et beslag som gjorde at vindusrammen kunne snues helt uten å komme inn i rommet, og slik at utsiden av vindusglasset enkelt kunne vaskes. Og med det var Spilka Classic skapt.
Beslaget ble patentert og vinduet fikk den gang navnet ”HUSMORVINDUET”. Denne type vinduer har siden etablert seg som den desidert mest brukte vindustypen i Norge.

På 60-tallet startet eksporten, og navnet på vinduskonseptet ble endret til ”H-VINDUET” på norsk og tilsvarende på forskjellige andre språk.

Helt siden 1970- tallet til dags dato har Spilka Classic hengslesystem blitt kontinuerlig utviklet og utbedret. I 1977 økte produksjonen betydelig og det ble ett av de mest betydelige løsningene i vårt sortiment.
Spilka var pionéren innen utvikling og produksjon av glidehengslede svingvinduer og har opparbeidet seg unik kompetanse knyttet til så vel vinduskonstruksjon som utvikling og produksjon av systemløsninger for vindu. Denne kunnskapen deler vi med våre kunder gjennom ulike former for samarbeidsprosjekt samt assistanse til både produksjon og konstruksjon av vinduer.

Spilka arbeider aktivt med videreutvikling av eksisterende produkter så vel som utvikling av helt nye, innovative beslagsløsninger for vinduer og dører. Lanseringen av Spilka Opus systemløsning i 2004 og utvidelse av vår aluminiumslinje i 2015, representerer akkurat en slik utvikling av Spilka’s portefølje, som utruster våre kunder til å tre inn i og tjene nye markedsområder. Vi arbeider kontinuerlig med endringsprosesser, og har satt oss betydelige vekstmål for de kommende årene.