SEW-EURODRIVE AS

http://www.sew-eurodrive.no/

Bedriftens navn: SEW-EURODRIVE AS
Lokalisering: SOLGAARD SKOG 71, 1599 MOSS
Type virksomhet: SEW-EURODRIVE er en global leverandør av gir, motorer industrigir, frekvensomformere og automasjonsutstyr. Vi tilbyr avanserte produkter innen servo- og desentralisert teknologi, systemløsninger og service (innen elektronikk og mekanikk). Vi leverer til alle typer landbasert og maritim industri. Typiske applikasjoner er innenfor vertikal og horisontal transport, materialhåndtering og bearbeiding.
Antall ansatte: 31

Om bedriften:
SEW-Eurodrive GmbH konsernet  ble grunnlagt i 1931 og er et internasjonalt familieeid konsern med hovedkontor i Bruchsal, Tyskland. I dag har SEW-EURODRIVE mer enn 16.000 ansatte fordelt på 14 produksjons- og montasjefabrikker i 48 land.

SEW-Eurodrive Norge ble grunnlagt i 1977 og er et heleid datterselskap.
Med bakgrunn i konsernets forretningsidé « sentral produksjon av komponenter og lokal montasje av komplette enheter i nærheten av kundene «, ble det i januar 1990 oppført en fabrikk for montasje av girmotorer i Moss. Anlegget er på mer enn 4.000 kvm inneholdende administrasjon, produksjon, lager, samt serviceavdelinger for mekanikk og elektronikk.
Gjennom vårt unike modulsystem og et komponentlager med ca. 4.000 forskjellige deler kan vi montere mer enn 50 millioner girmotor kombinasjoner.

Vi har lokal montasje av elektronikk og elektromekanikk og har dermed markedets korteste leveringstid på girmotorer og frekvensomformere  og kan i de fleste tilfeller levere innenfor 24 timer.

 


Salgssjef Remi Tuominen ved SEW-EURODRIVE AS svarer:

Hva produserer dere?
SEW-EURODRIVE AS produserer og leverer produkter og tjenester til industriell automasjon.

Hva betyr automatisering for bedriftens resultat?
Med omsetning på mer enn 2,5 milliarder euro globalt (2013/14), er vi blant markedslederne innenfor drivteknologi og automasjon.
Industriell automasjon er derfor en av nøkkel faktorene til konsernets suksess.

Hvilke planer har dere for økt grad av automatisering?
SEW-EURODRIVE jobber stadig for å forbedre sin effektivitet og lønnsomhet.  Konsernets montasje og produksjonslinjer er i kontinuerlig utvikling og effektivisering.

Hva er ditt inntrykk av automatisering i norsk industri?
Industriell automasjon er avgjørende for å lykkes som produsent i et høykostland. Det er fortsatt mye å gå på innen robotisering og automatisering i norsk industri og vi har både kompetanse og produkter til å være en aktiv partner og pådriver i denne utviklingen. Gjennom bruk av ny teknologi har vi stor tro på Norge som industrinasjon også i fremtiden.