Ekskursjon-støtte til NTNU-studenter

NFEA har i år valgt å gi økonomisk støtte i form av stipend til studentene ved studiet Industriell kjemi og bioteknologi på NTNU. De 50.000 kronene skal de bruke til å gjennomføre en ekskursjon til Portugal. Hele 80 studenter fra tredje klasse deltar på turen som er planlagt i mars 2024.

NFEA besøkte studentene som skal på tur. Her presenterte vi foreningen for deltakerne.

Bakgrunn

For å organisere og lede turen har studentene dannet en ekskursjonskomité bestående av 8 medlemmer. Sammen med fakultetet for Naturvitenskap ved NTNU, og forelesere innenfor prosessteknologi og organisk kjemi med etablerte nettverk i Portugal, legger komiteen til rette for en omfattende og lærerik reise til byene Lisboa og Porto.

HER KAN DU LESE MER OM NFEAs STIPEND-ORDNING

Ekskursjonskomiteen i arbeid

Turens hensikt

Ekskursjonen gir studentene en unik mulighet til å utforske og dra nytte av internasjonale perspektiver innen sitt fagfelt. Besøket til Portugal vil ikke bare bidra til å styrke deres faglige kompetanse, men også åpne dører for potensielle fremtidige samarbeid og karrieremuligheter. Dette initiativet reflekterer NTNU-studentenes engasjement for å utvide sin horisont og bygge broer mellom utdanning og industri.

Destinasjoner

På selve ekskursjonen vil studentene besøke anerkjente kjemibedrifter og industriområder som SysAdvance, CIRES og Superbock, med mål om å få en dypere forståelse av næringslivet og bedriftskulturen. Videre vil de besøke utdanningsinstitusjoner som universitetet Instituto Superior Técnico i Lisboa og universitetet i Porto. Her vil de få se på pågående forskningsprosjekter, besøke avanserte forskningslaboratorier, og få et innblikk i det portugisiske studentlivet.

Ekskursjonskomiteen består av, fra venstre: Alexandra Grøtterød, Svend Markus Eeg, Marie Falkenberg Dahle, Amit Arjun Roopan, Sihathalan Srikumar, Anjelica Aspen Lund

Ord fra komiteen:

«Vi er takknemlige for støtten fra NFEA som bidrar sterkt til å muliggjøre en slik ekskursjon for oss studenter. Vi ser på denne ekskursjonen som en arena til å lære og dele kunnskap med likesinnede i industrien”.

Følg med på NFEAs hjemmesider for oppdateringer fra Ekskursjonskomiteen, hvor de deler erfaringer og innsikter fra Portugal.

PS: NFEA deler også ut pris for årets beste bachelor/ masteroppgave. Det kan du lese mer om her

Nyheter

Eliaden 2024 vel gjennomført

31.05.24

Over 20.000 besøkende ble fasit for jubileumsutgaven av Eliaden. Messa som samler bransjene innen elektro, energi og industri feiret i år sitt 40 års jubileum. NFEA deltok med stand og seminar.

Les mer

Vellykket student-tur til Portugal

Studentene ved Industriell kjemi og bioteknologi ved NTNU i Trondheim har vært på ekskursjon til Portugal. De hadde fått 50.000 kroner i stipend fra NFEA for å gjennomføre studieturen. Nå er studentene hjemme igjen etter et vellykket opphold i Portugal, og her er deres reisebrev.

Les mer

NFEA med seminar under R-24

26.03.24

NFEA arrangerte seminar under teknologimessen R-24 i Odense i Danmark. Vi møtte også mange spennende bedrifter i løpet av vårt tre dagers opphold i H.C. Andersens fødeby. R-24 ble arrangert i Odense Congress Center 13. – 15. mars.

Les mer

Alt klart for Eliaden 2024

11.04.24

I år feirer Eliaden 40 år og på jubileumsutgaven blir det en fullstappet messe og et godt faglig program. Hver dag under Eliaden 2024 blir det seminar på Åpen Scene i Automatiseringshallen. Eliaden er en av Norges største fagmesser og arrangeres 28. - 30. mai 2024 på NOVA Spektrum

Les mer

NFEA møtte Global Robot Cluster

25.03.24

NFEA er invitert til å delta på Daegu Global Robot Business Forum som arrangeres i Korea 23. – 26. oktober. Invitasjonen kom under et møte NFEA hadde med den koreanske ledelsen for Global Robot Cluster i Odense i Danmark i mars.

Les mer