NFEA partner til Nordens største robotmesse

R-24 er Nordens største robotmesse og arrangeres annethvert år i Odense i Danmark. NFEA er partner til messen, og skal også denne gang delta med faglig innhold og besøk på messen.

Arrangementet så dagens lys i 2022 og gikk da – som du kanskje gjetter – under navnet R-22. Messen samlet da over 100 utstillere og bød dessuten på en lang rekke faglige seminarer og konferanser.

NFEA arrangerte den gang Get Together for norske og finske deltakere, vi hadde ansvaret for et seminar under messen og vi gjorde det mulig for norske deltakere å bli med på en rekke spennende bedriftsbesøk i Odense.

Etter forrige suksess er ambisjonen for neste års arrangement klar: R-24 streber etter å bli Europas beste utstillingsvindu for de mest banebrytende løsningene med robotteknologi, automasjon og droner.

Best Cases fra Norge

R-24 arrangeres i Odense Congress Center 13. – 15. mars. Også denne gang er planen at NFEA skal stå for et faglig seminar i forbindelse med messen. Tema for R-24 er roboter, automatisering og droner. Det er naturlig at vårt faglige bidrag også vil handle om dette. Vi planlegger å trekke frem norske Best Cases, og vise det europeiske publikummet gode eksempler på suksesshistorier fra norsk industri innenfor disse fagområdene.

NFEA er partner

Det er en rekke bedrifter og foreninger fra flere land som står bak R-24. At NFEA er partner til messen betyr at vi får mulighet til å være med å påvirke hvordan arrangementet skal være. Vår direktør Karin Sundsvik sitter i R-24s Advisory Board og deltar i jevnlige møter for å planlegge det kommende arrangementet. Blant andre deltakere i dette rådet er The Robotics Society i Finland, AER Automation fra Spania, tyske IHK Flensburg og Syd-Danske Universitet – for å nevne noen.

Bli med

R-24 er et gratis arrangement for sluttbrukere og fagfolk innen bransjer som bygg, landbruk, produksjon, energi og helseteknologi. Robotmessen har fokus på implementering, og her kan du få gode råd fra virksomheter som allerede selv har tatt i bruk roboter og droner.

NFEA vil oppfordre norske leverandører og sluttbrukere om å delta på R-24. Vi inviterer til å delta på messen som utstiller, eller å delta som besøkende på messen. Det blir en serie med interessante seminarer hver dag under R-24. I tillegg arrangeres en egen Delegation Tour, og selvsagt er jo selve messen med alle utstillerne et stort høydepunkt i seg selv. Så er jo Odense også en meget «smuk» by. Benytt anledningen til å være turist i Danmarks tredje største by. Odense er også kjent for sin gode marsipan og som fødestedet til den kjente danske eventyrforfatteren HC Andersen.

Delegation Tour

Dagen før messen starter arrangeres det en såkalt Delegation Tour. Her kan man melde seg på (begrenset antall plasser) og være med på besøk til en rekke ledende robot- og dronebedrifter i Odense-regionen. Pakken inneholder dessuten frokost på hotell, transport, fem bedriftsbesøk, lunsj og en nettverkssamling med mat og drikke. Delegation Tour er et supert opplegg for deg som vil ha et ferdig skreddersydd opplegg hvor du slipper å planlegge selv.

Egen dag for studenter

Den siste dagen på R-24 er spesielt rettet mot studenter. Her kan du som student besøke R-24 og oppleve konferanser og skreddersydde workshops. Her kan universiteter, videregående skoler, tekniske skoler, samt andre utdanningsinstitusjoner oppdage dagens og morgendagens trender innen roboter, automasjon og droner.

Du kan lese mer om R-24 her: https://roboticsevent.eu/en/

Nyheter

Rapport fra årsmøtet for 2023

14.02.24

NFEAs årsmøte for 2023 ble holdt på Thon Conference i Oslo 14. februar. Fjoråret har vært et godt år for NFEA med en rekordomsetning på over 12 millioner, og et overskudd på rundt 200.000 kroner. NFEA fikk et nytt æresmedlem og det ble delt ut en rekke andre priser.

Les mer

NFEA gir ekskursjon-støtte til NTNU-studenter

30.01.24

NFEA har i år valgt å gi økonomisk støtte i form av stipend til studentene ved studiet Industriell kjemi og bioteknologi på NTNU. De 50.000 kronene skal de bruke til å gjennomføre en ekskursjon til Portugal. Hele 80 studenter fra tredje klasse deltar på turen som er planlagt i mars 2024.

Les mer

Norge trenger økt kompetanse innen robot- og maskinsikkerhet

18.01.24

– Når robotene inntar nye områder i samfunnet er det avgjørende at vi har en formening om hva som er farlig og hva som er trygt. Det mener James Fox, applikasjonsingeniør hos Beckhoff Automation AS og tidligere lærer i automatisering og robotikk ved Kuben videregående skole.

Les mer

Ny plattform for brukerforumet lansert

22.06.23

NFEAs brukerforum for OPC UA har nå fått en helt ny arena. Portalen er åpen for alle som jobber med eller har interesse for eller nytte av OPC UA. Plattformen som brukes er Discord og det er selvsagt helt gratis å delta i brukerforumet.

Les mer